Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
3/14/2011
Samat malam sume orang....hari ni dengan bangganya bersiaran dr my sweet home dengan mencuri tenet kedai depan...hahaha...FOC ok...korang ado??den dah xdulik la di pangil pencuri ke ape...janji dapat update blog even seringkas ini....

Kalo suke like la..tak suke saya tak pe saya redha je...hahaha...

Yang penting saya tengah gumbiraaaaa......even baru lepas kene marah dengan bosses tadi siang...a
2/28/2011

Assalamualaikum sume......

Saya windu nak update blog saya, tapi atas faktor2 tertentu maka nafsu nak update blog tu tergendala...banyaknya benda nak di citekan kat sini...tapi kita cite 1 per 1 ya...

Ahad - 27/2/11 semalam, bedot,wana, roza & diba pergi Kuantan untuk menghadirkan (perkataan skema nk mati) diri ke majlis kawen rakan kami...this is our 1st time pergi jalan jauh....kami sangat seronok even badan letih and penat sangat2...

Sambil berjalan sambil la bergambar sampai bateri kamera habis...hahaha...

Rupa2 nya kak Jaja orang kuantan.....maka dengan pantas & segera terus tanya kat dia kat mane nak melantak sata & kepok lekor yang sedap...

Thanks to Kak Jaja...jasa mu sangat di hargai :))

Ohhh nak tengok gambar2 kami menggedik...tunggu next entry eh...pic tak sempat edit lagi la.. :D

See u guys again...

1/28/2011
Yayyyyyy.....lagi beberapa jam lagi nak pergi Melaka untuk menjalan2 kan diri ini bersama2 rakan2 lain....

Dah lama kot tak pergi holiday...even dekat je kat Melaka, tp kerana dah lama tak pergi jenjalan tetap berkobar2 macam nak g London ^_^ ...

Hope you guys have a nice weekend...Amin
1/07/2011
Salam damai sume sahabat2 yg cute2, encem2, cantik2, comel2, and ape2 la yang korang suke...

Baru nak wat 1st entry dalam tahun 2011 ni tibe2 dah panas hati...wahhhh...panas ati pesal plak kan...sebab ade gambar blog ku orang amik letak kat fb die..SEBIJI OK....even aku xletak watermark kat tiap2 gambar aku tapi aku tau tu gambar aku amik from magazine...biadap betol ini olang...

Memang lah sebab tak de watermark so aku xleh nak saman orang tu kata tu gambar aku tapi die macam mempermainkan kan gambar tu...silap aku gak sebenarnya bengong g letak gambar cam tu sape suruh kan. Gambar ni aku amik sendiri guna henfon free yang ofis aku kasi...sebab tu aku kata tu gambar aku yang punya...hahahaha....budus...

Mesti korang nak tau gambar pebende la aku kecoh kan sangat ni kan..korang g tengok gambar tu kat entry aku yang ini *** Panjangkan Usia Lelaki actually aku malu nak tulis perkataan depan tu... -.- wtf ko gak gatal g wat entry tu sape suruh...ok aku lempang diri sendiri kerana kebodohan itu..ampunnnnn


Ni pulak gambar yang mamat tu ciplak letak kat FB die...actually nak terima kasih kat dia sebab datang jenguk blog aku dan menaikkan traffik aku yang dah berkuap dan berkulat tu...baru je kemas dan buang2 habuk kelmarin...hahahah


Tapi lepas ni nak create 1 watermark yg cute2 la kat gambar...takot nanti ade org amik gambar aku g mandrem plak <-- budget ko Hanis Zalikha ade orang nak mandrem?? ok -_-

Have a nice weekende guys ^_^
1/04/2011
_______SAPU HABUK JAP_____ O_O

Perghhh.....berhabuk bersawang dah blog aku ni....sebelom start buat entry kene la sapu habuk2 dulu...dah masuk taun baru kowt...wahahahha..


HAPPY NEW YEARS SUMERRRRR...... ^_^
11/09/2010
Salam sume.....

Last weekend me go to Bali for company trip holiday...this 2nd trip adalah gabungan 4 buah negara Malaysia, Singapore, Thailand & Indonesia..dulu ade gak my 1st trip adalah pergi naik Star Cruise...sebab g trip la me buat blog ok... :)

We stayed at Club Med Bali...View dia memang cantik but we not going anywhere..Just duduk dalam tu do some activities...

Bertolak dari Malaysia hari Jumaat pagi...nasib la diri ni kene bendera merah, so xperlu nak wiso pasal kiblat & tempat solat kat sana...tu pun nak cite ker??? opssss...ok

Muka bangun pagi memang macam ni...so abaikan tudung yg terkelepit2 tu...rasa sangat2 selekeh je ni..huhuhu

Sebelom check in haruslah amik gambar..amik gambar di mana2 saja ya...my bos looks more excited than others..hehehe..thanks to her yang organized this trip

Inilah bilik yg dihias cantik & wangi dengan bau bunga2an...rasa xnak kuar bilik kot...tapi pewot minta di isi..lapo sangat sebab pagi xbreakfast..sume salah dia yang telah menghantar me lambat ke airport..haishhh..but thanks hubby sebab hantar sampai ke check in kaunter...kalo boleh dia nak anto smpai pintu kapal terbang kot...

Lepas check-in & kemas2 barang sume, perut pun dah minta kena isi...so jom MAKANNNNN....

Makan tu memang la perlu.. but we all makan macam sok tak de makanan...but not many choices for muslim, like everything have pork..aiyarkkkk...seksanya. Me makan telur, sayur, roti,sup2 sayur...dah macam vegetarian dah aku ni...nak amik daging ayam pun was2 so bek xyah amik.. even 3hari je kat sana tapi rasa dah windu giler dengan Malaysia sebab xdapat makan pedas2...next trip have to bring cili padi sendiri masuk dalam beg...i'm the type of person yang tak boleh tak de pedas dalam makanan...




11/04/2010
Salam sayang sume..... :) ya sy syg blog reader sy ..mmmmmwah2x

Rindu betol nak update blog. tapi ape kan daya mase tu penting tuk buat bende lain yang lebih penting. Lagi pun tak de ape yang menarik tentang kehidupan aku selama tak berblog ni...

Semua sama je...cuma sibuk dengan urusan ayah aku yang sakit masuk hospital Ampang selama 3weeks..thats y la aku tak update blog. Belom dengan itu, budak rumah aku buat hal...nak settle kes dia lagi..haissshhhhh...
@ hospital Ampang

Kecian kat ayah sakit..sampai kurus sekarang ni. Tapi tetap leh senyum bila orang datang...that's my dad

Kalo pikir2 balik memang semua tu memenatkan dan me tak de rehat...sampai la sekarang, selepas settle semua perkara, baru la teringat kat my blog yang purple pink cute ni..hahaha..perasan habis

Hidup bila penuh dengan dugaan maknanya Allah nak uji kita kan???So redha, usaha and tawakal adalah jalan terbaik.....

Wasalam