Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
5/06/2010
Salam petang semuaaaaaaaaaaaa....

Hari ni perasaan bercampur baur..oleh itu tuk merilekskan diri and meng'happy'kan diri maka aku nk share ngan korang 1 story mori - ade ke perkataan ni???-

A story begin in one cute village..cerita ni dalam bahasa melayu sbnrnya.. :)

Actually ni kisah pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di dalam
hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu, korang ade?? . Si suami
kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun
memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah atau pun senang cakap suri rumah.

Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. .
tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan
cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahuan isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke bilik
dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat
telatah suaminya tu..

Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang
kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa
pengetahuannya. . .

Dan punyalah terkejut beruk -kerana terkejut beruk dapat nama-.. dia masuk je bilik tu.. dia ternampak cermin
suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa..korang kene la paham orang asli zaman tok kaduk so, dia ingat
orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.

Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..

Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan
yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..

Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.

Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak.

Isteri: Apsal mak ketawa?..

Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau
ye pon nak kawin lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku
tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..berkedut sane sini..

;) moral of the story- jangan la jadi bodoh sombong cam si isteri ni...len kali tanya dulu sebelum nk mambazir air mata...hahaha

See u all in the next episode.....(^_^)

16 Sayang Bear:

ARC™ said... Reply To This Comment

err..... lol?
cte lama nihhh

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@ARC™

ok...my bad..huhuhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

membaziaq ayaq mata...
hehehe...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

hahaha tau xpe...wah windu kt ko..busy exam ke beb???

Rahim Hashim said... Reply To This Comment

mcm citer doraemon je

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Rahim Hashim

doraemon pun doraemon lah..dh nama pun cite kan..kalo realiti tu memg la menipu namanya.. :)

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

kekekekek

dania said... Reply To This Comment

klako..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

no la...
present system...
last sem kan...
aku dah kembali dah...
so leh aku kaco ko dah...
hehehehe...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@.::WaNiE::.
aku pn nk kekekee

ko dh sihat ke blom ni?

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@dania

hehehe

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

hahaha..no wonder la..

aku pn leh la kaco ko..kikikih

aibaks said... Reply To This Comment

haha

Melissa Mjb said... Reply To This Comment

mmg org yang sangat ASLI. pure.

HAHA

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@aibaks

hahaha..jgn dpt isteri cam ni sudah la ya aibaks

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Melissa Mjb

ni memg asli yg duk dalam hutan khatulistiwa (lama dh xpakai perkataan ni lepas pmr) hahaha

Post a Comment

bear for me