Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
5/11/2010
Petang semua....

Petang yang indah dengan bau hujan segar di shah alam ni buat aku rasa sakit hati plak. Kepala dah ting tong dengan keje berlambak kononnya...T_T

Actually macam ni,tadi aku chat dengan seorang rakan blogger yang agak rapat di YM seyes bos aku xkan bace blog aku ni kantoi sibuk ber'YM' mengadu di hina dan di cerca pada awal pembabitannya dalam dunia blogging. Seyes beb buat aku rasa tak nak la blogging cam ni.

Pe kehalnya lah manusia ni dengki sangat ya...Rezeki masing2 kan, lantak la nk wat entry pasal ape pun. Blog masing2 kot.. Tak kaco blog ko...

Tu satu masalah, belom lagi la komen merapu meraban and mencarut menghina blog owner.. Ape ni?? dah beso panjang la tak payah la buat perangai macam tu

Menjadi masalah manusia sejak dulu lagi dengki2 ni, kalo tengok movie tak habis cite dengki2, khianat la, bomoh2 sane sini... Kalau dengki tuk kebaikan tak pelah. I mean kita dengki and nak jadi macam dia, jadikan dia sebagai inspirasi & idola kita tuk terus maju kan bagus -pesanan ini juga tuk diri saya- Ni dorang dengki sebab blog owner tu femes and traffic dia tinggi pastu orang promote dia sane sini.. Seyes la aku tak respect orang macam ni

Aku pernah tengok ade sorang blogger luar yang suke mencarut..seyes apsal la tak kene banned and block je blog dia terus... eh cam best je block blog ..

Tu kat overseas lantak la dia kan..Ni kat malaysia ni pun teruk gak, belom blogger gaduh ngan blogger carut mencarut...sedey je bace..punah harapan nak minta tunjuk ajo dari senior bloggers sebab takut la kan femes cam dorang kang mesti ade orang dengki...aida, sedor la cikit ko tu femes ke ade orang nk dengki ngan ko???...

Alhamdulillah la sepanjang aku blogging since January taun ni tak pernah g lah orang komen merapu meraban. Kalo boleh jauh kan la, selempang simpang malaikat 44...

Aku pun rasa xde lah nk komen bukan2 kat blog orang len.. For me, kalo rasa tak de idea nk komen ape bek tak payah komen dari komen menyakitkan hati blogger tu.

Ade je yang nak wat statement bukan2... Aku baru je nak belajor berblogging segala bagai, dengo macam ni jadi seram sampai naik bulu roma tengkuk...

So conclusion from this, berblogging lah secara berhemah..tolong la jangan komen bukan2 ya..saya tak pernah nk maki n carut kat orang dalam dunia blogging ni..kalo kat luar tu kekadang terlepas kalo dh marah sangat.. :)

3 Sayang Bear:

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

Satu kita perlu ingat aida

blogger juga manusia biasa, buat silap dan ada perasaan marah dan sebagainya.

jadi tak boleh nak expect perfection dari mana-mana org pun.

Cumanya respect others :)

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@.::WaNiE::.

thanks cik wanie..aida akan ingat sentiasa respect ppl so that ppl respect us...^_^

mIdI & sUe said... Reply To This Comment

manusia ade macam2 karenah..biase la 2 aida..huhu.ade yg rse terlbih bgus pun ade..siap maki mncrut org,sound org lagi.mcm terlbih bgs..ape2 pun , berhemah la dlm berblogging ni..xyh la nk wt prangai mcm msyrkt zman jahiliah

Post a Comment

bear for me