Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
7/30/2010
Dah seminggu aku tak leh tido memikirkan ape la agaknya hukuman yg akan di jatuhkan kat aku ni... Wanie ko kan saje je nk kantoikan aku kan???..ahaks...

Ya, sy tak dijatuhkan hukuman gantung sampai mati sbb sy dapat keje kat tempat baru..hahaha
Seronok dpt keje kat tempat baru tapi yg tak seronoknya bila terpaksa nak ngadap Warden Penjara yg garang. Nak bagi surat pun takut sampai tak leh tido malam..ape kejadahnya..aku tak sign kontrak sampai mati ok kat company sekarang.

Pepagi semalam g aku dah letak surat atas meja 'Warden Penjara'
(hopefully bos aku tak bace blog aku).. Kebetulan ade big2 bos aku dari Singapore and Rotterdam datang melawat ofis ni. Actually memang aku cari mase dia busy tuk bg surat 'resign' tu..hahaha supaya dia tak de lah nak soal aku macam pak polisi kenapa aku nak benti keje...

Oleh kerana dia masuk lambat so 1 ofis nampak ade surat misteri atas meja tu..sume dok bertanya surat sape atas meja Warden tu??? Aku diam je lah...tak nak kecoh2 dulu.. Biar dorang surprise..ermmm....


Masuk je dup dap dup dap jantung aku beb. Dia tak bace pn surat tu..Aduyaiiii....Warden terus masuk meeting room, aku rasa safe sikit la...then dia datang meja g, time tu tengah kecoh2 la salam2 ngan big2 bos tu sume.. time tu jugak dia buka surat aku..

Warden : aida, what is this??? why u give me a big surprise today??


Me: errrrrrrrrrrrrrrrrrrr
(dalam hati: erkk,,surprise ke?? ko tak tau ke aku keje kat sini cam nk mati tapi gaji ciput je)

Kejam ke aku??? aku benti tu kira kejam ke??erm aku duli ape.. hahaha yg penting aku dapat better benefit and aku keje 5 hari je seminggu... yayyyyyyyyy

Sekarang tengah pening plak nk cari rumah area damansara intan sebab bakal ofis aku tu kat sebelah Tropicana City Mall...ke sesapa ade kawan dekat2 area situ leh rekeman kat aku???..Sbb kalo nk ulang alik dari Shah Alam agak jauh gak la kan..


Maka tolong la saya ya..saya memang tak nak duk penjara ni lagi... Sy dah pun lepas dari hhukuman gantung...maka tolong la sy ya kengkawan...

6 Sayang Bear:

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

Ala damansara kan byk bilik ..cari jek.


wehh aku reply kat komen box je mana ada kantoikan ko pun

kahkahakhakha

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@.::WaNiE::.

dah try cari ni tp bilik agak mahal la beb..huhuhu..kwsan elit la katakan..hahaha...

ko komen tu org bace kira kantoi la...hahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

mcm mane nak tolong nieh...
mintak tolong wanie la...
wanie seorg superwomen...
;)

Melissa Mjb said... Reply To This Comment

HAHA. ape kes lah ko ni. nape perlu takut kalo nak jumpe bos bagi surat benti keje. patut bangga. bukan ko give up terus keje situ cuma ko dapat better opportunity kan. aku bangga dgn ko. (tiba-tiba)

congratulations to you. btw, damansara intan tu dah kat mne pulak? puchong intan tu aku tau lah. kalo nak carik umah sewa aku bole carikkan. muahaha. just kidding!

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

wanie sibuk ngan laboo dia je..tak nk aku kaco dia...hahaha

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Melissa Mjb

hahaha..yaaaa..aku bangga dgn diri aku sendri..hahaha

bakal ofis baru aku tu kat sebelah tropicana city mall... ada tau kah??hehehe..aku tgh cari rumah ni alhamdulillah ramai yg menghulur bantuan kecemasan..hehehe

Post a Comment

bear for me