Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
2/02/2010
Assalamualaikum sume...kabare????
trbaca lah 1 artikel yg agak menarik tuk di bace bersama2 kawan wanita di luar sane...wanita ya...tips berpakaian tuk yg mempunyai payudara yg agak trlebih saiz...^_^

Wanita yang mempunyai ukuran payudara yang besar memang menghadapi masalah dalam pemilihan pakaian. Jika salah pilih, pasti anda akan nampak tidak selesa dengan payudara sendiri. Paling teruk, pakaian yang dikenakan membuatkan payudara nampak tersembul sehingga mencacatkan penampilan.

Jadi, bagaimana hendak mengatasi masalah ini? Di sini GUA berikan beberapa tip berguna untuk dipraktikkan.

1) Perkara pertama yang harus diberi perhatian ialah kenakan coli yang tepat supaya payudara anda mendapat sokongan yang baik. Bra yang tepat akan menampilkan kesan langsing.

2) Kenakan baju yang potongan lehernya melebar hingga ke bahu atau pilih baju yang bercorak vertikal. Ini dapat menimbulkan ilusi yang membuatkan payudara anda nampak lebih kecil. Jangan sesekali mengenakan t-shirt berkolar bulat yang sangat sempit! Potongan V adalah pilihan terbaik.

3) Pilih jaket atau blaus yang diperbuat daripada kain kapas. Fabrik jenis ini akan mengikut bentuk tubuh dan melangsingkan.

4) Untuk padanan, pilih skirt yang berpotongan A, seluar denim ‘boot cut’ atau seluar panjang berpotongan lurus.

5) Jika ingin mengenakan gaun, pilih gaun yang berpotongan ‘empire waistline’. Potongan sebegini bukan sahaja boleh menyembunyikan bentuk payudara yang besar tetapi ia juga boleh membuatkan anda kelihatan lebih langsing.

6) Sekiranya ingin mengenakan aksesori, pilih rantai yang panjangnya di atas garis dada atau payudara. Hindari rantai yang terlalu panjang kerana ia boleh membuatkan payudara kelihatan lebih besar.

7) Hindari pakaian yang mempunyai motif atau detail yang sarat di bahagian tengah dada.

8) Sekali pun mengenakan tali pinggang merupakan trend terkini, mereka yang mempunyai payudara besar harus mengelakkan ikat pinggang yang melingkar di sekitar pinggang atau tepat di bawah payudara. Ini benar-benar kesalahan besar.

9) Pastikan anda tidak memasukkan baju ke dalam seluar atau skirt yang dipakai.


tuk yg berpayudara kecil xde plak lah untuk menampak kan ia besar...hhuhuhuh

k, update again next time if i found any good information for us...

3 Sayang Bear:

Lazarez said... Reply To This Comment

cik... sila berikan definisi besar... terima kasih..

gagak said... Reply To This Comment

citer tetek je ko ni heh...besar kepale ke besar pelam.hahahaha

be@r-d0t said... Reply To This Comment

encik arif tanya la kat kak ogy ya....hehehe

gagak sengal...ikut suke awk la nk besar ape pn...ngok ngek

Post a Comment

bear for me