Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
4/19/2010
Salam and very good morning eberibodi.......

Hari ni berkobar2 datang keje sebab mengalami weekend yang indah and permai di kampung ku, Batu Pahat, Johor... ^_^

Even balik sekejap je tapi bermacam aktiviti yang aku jalankan yg dah lama rasanya xbuat semenjak keje kat shah alam ni. Windu kampung aku...

Sesampai je kat BP, aku ngan hubby terus g tempat ktorg dulu2 dating mase sekolah. Tapi xde la selalu kot.. Tempat tu adalah kedai cendol Jalan Pasar...

Slurppppp.....kalah slurpee tau sedapnya cendol ni.Minum panas2 plak ni sedap tuuuu

Menarik cendol Jalan Paso ni kan, dia murah RM1 je ok and mengekalkan originality cendol tu. Dia xde serve yg ade pulut ke, kacang ke ape..So this is my feveret ok. Cendol botak (means xde la kacang segala bagai tu)

Nampak tu rega kat tag tu, makan ke bungkus sama rega RM1, kalo kat kl la jual aku rasa xsampai sejam dah habis kot...

Kedai cendol ni dah ade sejak tok nenek kitaorang lagi tau..lebih 40 tahun uncle ni gitau..Uncle 2 orang ni la yang meniaga sejak dorang muda, sejak kedai ni buruk, sekarang lantai dah tile dah ade sinki pe sume tapi still mengekalkan harga RM1.. kalo datang BP korang singgah la minum cendol kat sini. Rasa still sama cam dulu g...

Tengok la makan xingat dunia dia ni...

Ni baru episod 1...nanti update tuk episod 2 plak...nak tunjuk korang pokok Kekabu..pokok ape tu???tungguuuu....

12 Sayang Bear:

CRAZYBEAUTIFUL88 said... Reply To This Comment

cendol, dah lama tak pekena nih

Bai said... Reply To This Comment

alamak sedap!!!

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

crazybeautiful88: kak, jom la aida banje akak kalo dtg BP..hehehe

Bai: memg sedap..^_^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

cendol...
pwerghhh...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

aida, BP blah mana? umah makcik akak kat BP gak..umah dia betul2 blakang summit BP..

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

senja: perghhhh..ape g, makan la..hehehe

jajaz: ye ke kak..aida memg asal dari kampung..cakap nama kg mesti akak xpernah dgr...Kg Sungai Ayam...hehehe

menarik kan nama kg aida...^_^

kalo balik bp leh la ronggeng2 ngan akak kan???

Nazz@Purple said... Reply To This Comment

Kedai mana..belah mane..cam ner nak gi pekena cendol tuu

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

tak suke cendol

tapi kalau tengah panas gile layan jek

tp xsuke kalau banyak sampah sarap

kalau aku minum cendol, aku minum air dia jek, cendol nye tinggal kekek

JaJa'Z said... Reply To This Comment

akak bukan orang BP aida..tapi banyak kali dah la gi sana..last gi sana ada la dlm 2 thn lepas..time sepupu kawen dengan orang peserai..hehhe..makcik akak cikgu kat Dato Onn..pakcik plak ngajar kat Tongkang pecah..

ada sekali tu akak kursus dok kat hotel glamour kat BP tu..apa plak nama nya ek..lupa dah...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

nazz@purple:

kamu nk g ke???dia sebaris ngan pasar batu pahat..kalo tanya orang ckp je kedai cendol jalan pasar mesti org tau nyer

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

wanie:

rugi lah kamu kalo xsuke cendol..aku pn xsuke cendol byk sampah sarap, ni pun aku suke cendol kat cni sbb dia xbyk sampah sarap..semata2 air and cendol nyer je

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

jajaz:

hotel ape kak???byk kot hotel femes kat bp ni..ekekeh..

xpelah, aida ade, kalo nk dtg bp ckp lah..umah aida dekat ngan pantai minyak beku..kat ctu skrg ade chalet murah n cantik lagi..pastu leh nek feri trus ke indon...leh shopping kat indon..murah2 gitu...

Post a Comment

bear for me