Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
4/14/2010
Cam sakit hati pun ade, tp tulah kenyataan...Kenapa la org yg berpewot muncit especially girls mesti akan di tertawakan?? Laki kalo pewot buncit xkesah pun. Kalo pempuan lepas bersalin pewot mengelebeh mesti nk kene g slimming world kuruskan badan ke??

Xpaham tol la...Kerana nk cantik sanggup xmakan and diet berlebihan sampai masuk hospital. Sanggup g gym hari2 nak dapatkn 6 pack kat pewot tu...Orang kata bersenam leh gak kurus, tp xkurus pun lepas seminggu aku jogging (
actually sehari je jog, xbek ko ni menipu aida oi ;))

Eeee, perlu ke nk pewot leper baru leh dapat bf??? Perlu ke laki2 kene ade 6 pack abs baru leh ade gf??? berdosa ke kalo pewot muncit???mengarut la sume tu...

Bf aku duk sibuk mengata aku,

"pewot awak tu dah kedepan lah, g lah kuruskan badan...nati xleh pakai baju seksi2.."

Sengal, seksi kat luar nak tayang kat org wat pe..seksi kat umah jelah.Lantak la nk buncit ke x...huhuhu

Ok2, skrg aku xkawin g pun pewot dah kedepan sikit (sikit je ok) hahaha...so tuk mengelakkan mengelebeh pwot maka kene la kempiskan dari sekarang supaya sentiasa kelihatan cantik menarik tertarik and leh pikat laki len lak..opsssss *_*

Dengan itu ku cari petua kempiskan pewot tuk menampakkan pwot aku seksi cam dulu sblm aku kegemukan...maka terjumpe lah dgn satu blog petua sejagat ni.

Petua yg mudah dan ringkas...

1- bancuh segelas air teh tanpa gula. Tanpa gula ok, TANPA GULA....

2-perah sebiji limau nipis, kalo nk g bagus perah banyak2 kot..lagi cepat kempis ya tak??

3- dah tu minum la setiap hari tuk dapatkan pewot kempis..Tuk aku yg malas ni leh la amalkan petua yg ringkas & mudah ni...Xpayah la aku nk bgn pagi2 nk jogging even tasik Sek 7 tu depan umah je..

Sok gak aku start. Petang ni nak cari limau nipis sebakul. Stock tuk sebulan..

P/S to my hubby: xyah jumpe sebulan...Dah kempis pewot baru jumpe ok..Hahaha

Selamat mencuba tuk yg pewot kedepan sikit cam aku...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
xnampak pun kan pewot kedepan???

13 Sayang Bear:

Nazz@Purple said... Reply To This Comment

nazz pon same:(..tgh bercita-cita nak mengempeskan perut..tp lom laksana lagi..

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

hahaha..tau xpe...

jom la kite usaha mengempiskan pwot...

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

encik labu dia tlg gelakkan jek

buncit lambang kemewahan

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

wanie: mewah dgn makanan kan..tulah..sama la ngan aku...mane xbuncit..konon malam nk diet xnk makan..tp akak umah paksa makan dia masak.

dh macam tong sampah pwot aku ni..huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

waaa...
mane perut eh???
xnampak la..
hehehe...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

meniti senja: amboi ko..perli ke ape tu???huhuhu

Melissa Mjb said... Reply To This Comment

ala, relax sudah. tu namenye ko cukup makan beb. hehe

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

mel: ni bukan ckup makan..terlebih sudah..huhuhu

~ Lady ell ~ said... Reply To This Comment

tk de hukum pun ckp perut buncit dosa..cuma kebiasaannya org slalu nk yg sempurna kan...

zirconia said... Reply To This Comment

setuju2..kalau ada orang complain tanya dia balik ada dia bagi kita makan ke?? huahuahua

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

Hehehe

meh aku tlg ko cepuk si senja tu

hahaha

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

lady ell: tulah, tp bile tgk pewut buncit tgk org cam nk makan..nmpak sgt muka perli..

zirconia:suke statement ko..len kali kalo ade org tanya aku jwb cam tu..hahah

wanie: tulah si senja ni..aku pas baton kat ko cepuk dia..hehehe

Bai said... Reply To This Comment

mana ada nampak. buat seat up sudah

Post a Comment

bear for me