Search

Loading...

Ngauman Bear

Sayang Bear Terkini

NETWORKED BLOGS

Bear Archive

Perjalanan Bear

Loading...
5/25/2010
Salam Selasa semua...

Hari ni nak muhasabah diri yang dah lalai & leka...

Serius rasa nak menangis rasanya bila pikir kan diri yang cukup sempurna ade kaki & tangan, mulut, mata & hidung yang indah even hidung aku penyek... Menadah tangan ucap syukur pun bila time solat & time dapat gaji/bonus. Tapi sekurang2nya aku bersyukur dengan ape yang aku ade.

Teringat mase aku kecik dulu, selalu pikir, napa lah mak pak aku tak kaya cam si polan, napa la mak pak aku tak pakai BMW cam bapak si polan. Mak ayah selalu je tunaikan ape yang aku adik beradik nak. Even tak belikan baju jenama Adidas, tapi kita orang tak de la sampai pakai baju guni beras, even g sekolah menengah berbekalkan duit jajan RM2 sehari alhamdulillah kami adik beradik sampai gak menara gading...





Aku rasa terharu sangat sebab tengok Nick the brave and inspiring man ni... Kalo lah aku leh tunjuk video ni kat mereka2 yang duk kat tepi jalan yang cukup sifat tapi hanya tadah tangan minta sedekah. Lebih2 lagi si penjual tisu dengan si pengiring dia yang muka tak malu minta sedekah. Bukan tak simpati tapi geram sebab tak berusaha.. Usaha hanya tadah tangan je... Tu pun ade gak usaha, yang aku tak leh blar yang g merompak rumah orang, mencuri, menipu dan sume2 yang ade imbuhan 'me' ni lah..

Yang ade tu belajo dah la malas, harap wit mak pak je .. tolong jangan terasa ya, aku tak maksud kat sesapa pun tolong la wei berusaha sikit. Wit tu ko kikis, dari dia membukit akan jadi rata cam padang jarak padang terkukur gak nanti.. apsal la aku emo sgt ni..

Ok lah tu saje pesanan masyarakat yang di bawakan oleh bear-dot, tak de di sponsor oleh sesapa ya...sponsor diri sendiri


12 Sayang Bear:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

munasabah diri...
terbaek...
=)

-niD's- said... Reply To This Comment

best entry..sesama kita muhasabah diri.....

Melissa Mjb said... Reply To This Comment

fulamak. terbaik lah ;)

Jemari Seni said... Reply To This Comment

Bersyukur apa yg ada.. dari takde kan!

Farid Fernandez said... Reply To This Comment

INSAF >>_______<<

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

muhasabah la senja...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@-niD's-

thanks nids...

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Melissa Mjb

hahaha...entry tuk sedapkan hati ni sebenarnya..muka tangan dah gelap kan

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Jemari Seni

yup..betol tu kak

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@Farid Fernandez

jgn insaf hari ni je...hehhe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said... Reply To This Comment

saje jew...
nak tgk ko alert ke tak....
=)

Aida a.k.a Beardot said... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

eleh yelah tu..padahal memang slah taip kan???heheheh

Post a Comment

bear for me